Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Παρασκευή 06/05: La Zona

Σκηνοθεσία: Rodrigo Pla
Σενάριο: Rodrigo Pla, Laura Santullo




Το La Zona είναι ένα θρίλερ του σκηνοθέτη Rogrigo Pla, στο οποίο αντιπαρατίθεται η φτώχεια του σύγχρονου Μεξικού με τις βαριά οχυρωμένες κοινότητες των πλούσιων μεγαλοαστών και των οικογενειών τους.
            Ο τίτλος αναφέρεται σε μια φανταστική πλούσια συνοικία της πόλης του Μεξικού. Μια ουτοπία με όμορφα σπίτια, αστραφτερό γκαζόν και παιδιά με κομψές σχολικές στολές, η οποία είναι ξεκομμένη από τις φτωχογειτονιές, καθώς είναι περιφραγμένη με συρματοπλέγματα και γεμάτη σεκιουριτάδες και συστήματα ασφαλείας, ενώ παράλληλα είναι απαλλαγμένη από κάθε συμβατικό αστυνομικό έλεγχο, συνθήκη που έχει υπογραφεί από δικαστές οι οποίοι έχουν διασυνδέσεις με πλούσιους δικηγόρους που ζουν μέσα στη συνοικία.
            Η κοινότητα τρομοκρατείται όταν μια πλούσια γυναίκα βρίσκεται άγρια δολοφονημένη από τρεις νεαρούς που καταφέρνουν με κάποιο τρόπο να παραβιάσουν την οχύρωση: δύο από αυτούς σκοτώνονται από φρουρούς και ένοπλους πολίτες, αλλά ο τρίτος, ένα αγόρι, παραμένει ασύλληπτος κάπου εκεί μέσα. Αυτό που προβληματίζει τους κατοίκους είναι το γεγονός πως ένας από τους «εισβολείς» ανήκε στο προσωπικό ασφαλείας. Φαίνεται πως πρόκειται για μια δουλειά από μέσα. Έτσι, αποφασίζουν να τακτοποιήσουν τις υποθέσεις τους με το δικό τους τρόπο, κρατώντας μακριά την αστυνομία.
            Όταν ένας μπάτσος καταφέρνει τελικά να αποκτήσει πρόσβαση και αρχίζει τις ερωτήσεις, οι κάτοικοι νιώθουν ότι πρέπει να κινητοποιηθούν άμεσα΄ αποσιωπούν το γεγονός του φόνου, ξεφορτώνονται τα πτώματα και εξαπολύουν ένα τεράστιο ανθρωποκυνηγητό για να βρουν το αγόρι και να το σκοτώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου