Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Κυριακή 18 Ιανουαρίου στις 8.00 μ.μ.: Ιστορίες για αγρίους


Κυριακή 18 Ιανουαρίου στις 8.00 μ.μ.

Ιστορίες για Αγρίους (Relatos Salvajes/Wild Tales). Σκηνοθεσία-Σενάριο: Diamian Szifron. Μουσική: Gustavo Santaolalla. Παραγωγή: Pedro Almodovar.
Παίζουν: Ricardo Darin, Oscar Martinez, Dario Grandinetti, Rita Cortese, Erica Rivas.
Αργεντινή/ Ισπανία, 2014, 122’.

Ο Αργεντινός Νταμιάν Σιφρόν γράφει και σκηνοθετεί μία κατάμαυρα απολαυστική, μακάβρια κωμωδία. Ένα σπονδυλωτό φιλμ που αποτελείται από έξι φαινομενικά ασύνδετες ιστορίες που περιστρέφονται γύρω από την εκδίκηση ως απόρροια της αγανάκτησης, όταν τα σκοτεινά ένστικτα απελευθερώνονται. Η απιστία, η αδικία, η ανισότητα, οι ακραίες απαιτήσεις της καθημερινότητας είναι αυτά που οδηγούν τους ανθρώπους στο “Ιστορίες για Αγρίους” να ξεπεράσουν τα πολιτισμένα όρια συμπεριφοράς και να αφεθούν στην απόλαυση της απώλειας του ελέγχου. Την παραγωγή υπογράφει ο Ισπανός σκηνοθέτης Πέδρο Αλμοδόβαρ ο οποίος έσπρωξε την ταινία στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ των Καννών, διαβλέποντας στον Αργεντινό σκηνοθέτη Νταμιάν Σιφρόν, το ίδιο αιρετικό χιούμορ που διακατείχε και τις δικές του ταινίες.

“Αυτές οι ιστορίες προέκυψαν από τις πιο κρυφές γωνίες του μυαλού μου. Καθώς δούλευα σε άλλα πρότζεκτ, συχνά αντιμετώπιζα προβλήματα που έδειχναν ότι είναι αδύνατον να τα ολοκληρώσω, οπότε έγραφα ταυτόχρονα μικρές ιστορίες για να εξωτερικεύσω την αγανάκτηση μου. Όταν τις ένωσα, συνειδητοποίησα ότι είχαν μια συνοχή: είχαν όλες ως στόχο την εκδίκηση, την κάθαρση και την καταστροφή. Και την ένοχη απόλαυση του να χάνεις τον έλεγχο. Συχνά σκέφτομαι ότι ο δυτικός τρόπος σκέψης και η ανάλογα φτιαγμένη κοινωνία που ζούμε, μειώνει την ευαισθησία των ανθρώπων και καταστρέφει τους ανθρώπινους δεσμούς. Το Ιστορίες για Αγρίους, παρουσιάζει μεμονωμένα περιστατικά ανθρώπων που ζουν έτσι φυλακισμένοι χωρίς να το γνωρίζουν. Αλλά υπάρχουν κάποιες στιγμές που αντί να καταπιέσουν την αγανάκτηση τους την αφήνουν ελεύθερη.” Diamian Szifron

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου